African Safari 3D (2014)

Na het succes van De Nieuwe Wildernis in 2013, bracht distributeur Dutch FilmWorks in 2014 opnieuw een natuurfilm uit. Dit keer een 3D-film over Afrika, waarin 2 onderzoekers gevolgd worden, met Paul de Leeuw als voice-over.

Van de kust door de landschappen naar de Kilimanjaro

African Safari 3D is een mooie oplossing voor wie kennis wil maken met Afrika, maar niet de middelen heeft om er zelf heen te reizen. In nog geen anderhalf uur tijd maak je kennis met de Namibische Skeleton Coast, de landschappen van Botswana en Zambia en uiteindelijk de voet van de Kilimanjaro in Tanzania.

waterval

De dieren komen dichterbij dan ooit

Bij een natuurfilm als African Safari maken de 3D-effecten de beleving compleet: de olifanten lijken vlak voor je neus te lopen en door de prachtige landschappen lijkt het net of je zelf op vakantie bent. De makers claimen dat de dieren in African Safari dichterbij komen dan ooit, en daar is geen woord van gelogen.

Wat jammer is, is dat de film zich vooral focust op de ‘Big Five’: de olifant, leeuw, luipaard, neushoorn en buffel. Hoewel deze dieren symbool staan voor Afrika en zeer imposant zijn, is er nog genoeg ander moois te zien in Afrika. Soms is er een korte glimp te zien van een ander dier, maar verdere informatie hierover wordt niet gegeven.

big-five-animals

Maar ondanks dat kleine gemis, is de film zeker de moeite waard. De beelden blijven prachtig en door het interessante commentaar van Paul de Leeuw is deze film ook voor kinderen een aanrader.